Van olyan hatékony az otthoni munka, mint az irodai?

home office munkavégzés hatékonyság iroda

Az utóbbi néhány hónapban hosszan dolgoztunk home office-ban, olyanok is, akik korábban sosem. Vajon produktivitás szempontjából hogyan viszonyul egymáshoz a két helyszín?

A LinkedIn-en mondta el több szakember is a véleményét, lássuk, ők mire jutottak:

“Két dologtól függ:

1. Helyszín – vannak olyan kollégáim, akik a munkaállomásukon magukra tudják zárni az ajtót, jobb az internet-kapcsolatuk, mint az irodában, és nem szakítják őket annyiszor félbe a munkavégzésben – sőt, az állandó meetingek sem hátráltatják őket a haladásban.

2. Attitűd – jobb a 4 órás fókuszált munka, mint 8 óra szaggatott feladatvégzés. Szükség van egy napirendre és arra, hogy ehhez tartsuk magunkat – például, hogy időben átöltözzünk a pizsamából.

Összességében jól működhet az otthoni munkavégzés, de az irodainak, ha megfelelően menedzseli egy vállalkozás, szintén vannak előnyei: a csapatmunka lehetősége, a hasznos inputok meghallása (egyszerűen abból, hogy kollégák beszélgetnek), a közösen dolgozás adta motiváció és az, hogy könnyű segítséget kérni.

A lényeg tehát az, hogyan menedzseljük, nem az, hol vagyunk.”

A kulcs itt az utolsó mondatban van: nem az a lényeg a munkavégzés hatékonysága szempontjából, hol vagyunk, hanem hogyan szervezzük a saját, és vezetőként az alkalmazottaink munkáját. Hiszen hosszan lehetne sorolni, hogy az irodai munkában is mi minden tud lassítani:
– az elhúzódó ebédszünetek
– az állandó megbeszélések
– az egylégterű irodában kialakuló hangzavar
– a munka-kérdés kapcsán a másik irodába átsétáló, és egy órás beszélgetésre ott maradó kollégák

A hatékonyságot lehetővé tevő környezetet tehát épp úgy meg lehet teremteni otthon is, mint az irodában.

“A koncentráció a kulcs ahhoz, hogy olyan hatékonyak legyünk otthon is, mint az irodában. Lehetnek eszköz-problémák, de azokat meg lehet oldani. Aki szeret egyedül dolgozni, annak épp olyan hatékony, ha nem hatékonyabb az otthoni munkavégzés, mint az irodai. Aki viszont igényli, hogy emberek legyenek körülötte, extrovertált típus, annak ez hátrányt jelenthet”

“Azt gondolom, hogy sok függ az egyéntől. Én egy keményen dolgozó alkalmazott vagyok, de amikor korábban hat hónapig otthonról kellett dolgoznom, nem voltam hatékony egyáltalán. Nem tudtam koncentrálni. Túl sok dolog terelte el a figyelmem. Az irodában jobban tudok dolgozni, ahol az egyetlen dolog, amire koncentrálnom kell, az a munka.”

Egy újabb nagyon lényeges aspektus hangzott el: az egyéni különbségek. Számos olyan hatékonyságot befolyásoló tényező van, amire egyénenként különbözően reagálunk:
– van, aki már akkor is nehezebben koncentrál, ha többen beszélnek a közvetlen közelében – ami a legtöbb irodában elkerülhetetlen. Ezt azonban adottságként kezeljük, mindeddig kevés figyelmet szenteltünk neki. Pedig könnyen lehet, hogy sokan vannak, akik két és félszer olyan gyorsan tudnának dolgozni, ha saját irodában, egyedül végeznék a munkájukat
– az otthoni körülmények is eltérőek: amikor az egész család otthon van, nem biztos, hogy el tudnak úgy különülni, hogy mindenki egyedül legyen egy helyiségben. Ilyenkor zavarhatják egymást, és máris kevésbé hatékony az otthoni munkavégzés

Érdekes, hogy ezek a szempontok csak most kerülnek elő, korábban nem kérdőjeleztük meg az irodai munka hatékonyságát. Nem gondoltunk arra, az extrovertáltak mellett dolgozó introvertáltak számára vajon ideális megoldás-e ez a fajta munkavégzés? Holott rengetegen vannak, akik a leginkább hatékony munkára elmélyülten, egyedül képesek. Számukra ideális lehetett ez az új környezet, nagy kérdés, mennyit sikerül majd megtartani ebből a mindennapokra.

Vannak olyanok is, akik egészen érdekes oldalról közelítik meg a kérdést:

“Az irodai munka sokkal hatékonyabb. Az egyén számára pedig biztosan olcsóbb, hiszen nem kell egész nap otthon annyira fűteni, és nem kell megküzdeni a barátok és a család figyelemelterelésével. Csak akkor hatékony, ha kifejezett kényelmet biztosít, például időjárási helyzet okán, mondjuk ha lefagytak az utak.”

És arra is találunk példát, akik nyíltan vállalják, hogy a hangulat szempontjából fontos számukra az irodába járás, miközben beismerik azt is, hogy ha hatékonyan akarnak dolgozni, inkább otthon maradnak.

“Sok mindentől függ. Akármennyire is szeretném tudni néha kizárni az irodai közeg, a kollégák zsongását, amikor határidőre el kell készülnöm valamivel, a sima hétköznapokon viszont pont ez hiányozna, ha mindig otthonról kellene dolgoznom. Viszont ha valamit rövid határidővel el kell végeznem, és rendesen oda kell koncentrálnom, akkor inkább otthon maradok, hogy ne zavarjanak folyton meg.”

Vezetőként ez pedig szintén érdekes dilemmákat vet fel: azt szeretném, ha az alkalmazottaim hatékony munkát végeznének, nem az a célom, hogy társasági életet éljenek egymással, és én erre lehetőséget biztosítsak nekik. Ugyanakkor, ha megvonom tőle a kollégák üdítő társaságát, keserűvé válik, rossz kedve lesz, akkor a hatékonysága is csökken – hiába van otthon, figyelemelterelő tényezők nélkül.

Nincs tehát egy átfogó recept, egy tökéletes megoldás. Rengeteg szempont érvényesül, és mindig szerepet játszanak az egyéni tényezők. Mindemellett pedig különbségeket eredményez a munka természete, az általa igényelt koncentráció mértéke is.

Az idézetek forrása: ckclinical.co.uk