Skip to content

Társadalmi felelősségvállalás: diákmunkában foglalkoztatni

Arról sokat beszélünk, hogy milyen feladatok elvégzését lehet diákmunkában foglalkoztatott fiatalra bízni, hogy ez milyen jó pénzmegtakarítási lehetőség, vagy éppen befektetés a jövőbe, hiszen kiképezhetjük leendő alkalmazottainkat. Nézzük most egy másik nézőpontból: a jelen helyzetben tekinthető-e társadalmi felelősségvállalásnak a diákmunkások felvétele?

A jelenlegi járványhelyzetben sokan veszítették el a munkájukat, vagy éppen csökkentett fizetéssel végezhették, ha a munkaadójuk így tudott igyekezni a fennmaradásért. Ezeknek az alkalmazottaknak vannak gyerekeik, akik lehet, hogy éppen kamaszok, középiskola végén, vagy egyetemre járnak – szüleik most őket is kevésbé tudják támogatni.

Éppen ezért egyre több fiatalban ébred az igény, hogy iskola mellett munkát vállaljon, így keressen zsebpénzt, járuljon hozzá a családi költségvetéshez. Ebben a helyzetben már fiatalon megtanulják, milyen felelősséggel jár a megfelelő anyagi körülmények megteremtése: ők később is keményen fognak dolgozni, hiszen már most tudatosul bennük, hogy mindazért, amit meg szeretnének szerezni, meg kell dolgozni.

Innen megközelítve két szempontból is tekinthető a társadalmi felelősségvállalás megnyilvánulásának, ha bizonyos feladataid diákmunkásokra bízod.

Egyrészt részt veszel a jövő generációjának edukálásában, lehetőséget teremtesz számára, hogy megtapasztalja, milyen elégedettséget okoz, amikor saját maga teremt meg valamit a család és önmaga számára. És jó hatással van a személyiségfejlődésére, a felelősségtudat kialakulására.

Másrészt pedig segíteni tudod azokat a családokat, akik nehéz helyzetbe kerültek, mert a kereső szülők most kisebb jövedelemmel számolnak, és a fiatalok bevétele hozzátehet a biztonságuk megőrzéséhez.

Ha lehetőséged van a csapatod bővítésére ebben az irányban, keress meg, és beszéljünk róla, hogyan tudunk neked segíteni >>