Milyen jó dolgokat tanultunk a munkavégzés szempontjából a járvány időszakában?

cégvezetés járvány után

A járvány számos iparágat nehezen érintett, sokan elveszítették a munkájukat, ez nem is kérdés. De mik azok a jó dolgok, amik a munka területén tapasztalhatóak voltak ebben az új helyzetben? És hogyan tudjuk megtartani őket?

1. Rugalmasabbak és kreatívabbak vagyunk, mint gondoltuk

A karantén hozta új helyzetre gyorsan kellett reagálni, és meg kellett találni a hatékony munkavégzés lehetőségeit új környezetben. Ez a legtöbb visszajelzés alapján a cégeknél gyorsabban ment, mint azt bárki gondolta volna. Megtaláltuk a projekt menedzselés, az online kommunikáció platformjait és módjait, amelyek úgy tudják segíteni a feladatok elvégzését, hogy akár még átláthatóbbá is válik a munka, mint korábban.

Azok a vállalkozások, akik a megszokott formában működni és szolgáltatni nem tudtak ebben a helyzetben, számos kreatív alternatív megoldással álltak elő, amivel meg tudták őrizni az alkalmazottaik munkáját, bevételt is termeltek: átalakították a tevékenységüket, gyorsan az online térbe költöztek, ezzel átvészelték az időszakot.

2. Teret kapott a fejlődés és a fejlesztés

Azok a vállalatok, akik rendelkeztek megfelelő tartalékkal erre az időszakra, most még be is fektettek, hogy később jobbá váljanak. Számos helyen a kollégák képzése valósult meg, aminek segítségével ezek után jobban, újabb tudással felszerelkezve tudják végezni a munkájukat. Máshol infrastrukturális fejlesztések, felújítások valósultak meg, amelyekre a rohanó üzletmenetben nincs lehetőség. Ők is egy magasabb színvonalú szolgáltatással várják majd az ügyfeleiket az elkövetkező időkben.

Ez pedig kiemelten fontos, hiszen a járványidőszakban kiderült, milyen jelentős egy cég számára a márkahűség, a visszatérő vásárlók: sokan számolnak be arról, hogy ebben az időszakban ők adták a vásárlások nagy részét. Az ő megtartásuk pedig a folyamatos fejlődés mellett lehetséges.

3. Jó hatással van ránk, ha nagyobb a szabadságunk a munkavégzésben

Olyanról nem hallottam, aki arra panaszkodott volna, kollégái home office-ban kevesebbet dolgoznak, lusták lettek, mivel nem ad olyan szigorú kontrollt az irodai környezet. Sőt! A legtöbben felszabadultak, még jobban akartak teljesíteni, mint a korábbi megszokott irodai helyzetben. És bár sokan kiemelik, hogy hiányzik nekik a munkahelyi társaság, vagy nehézséget okozott az otthoni munkavégzés, ha nincs elegendő tér mindenkinek a kényelmes elkülönülésre, összességében az emberek legnagyobb része szeretné megtartani legalább részben a home office-t, hiszen annak kényelme is sokat jelent.

Mit is pontosan? Hogy szabadon osztjuk be az időnket, hogy felkelhetünk kicsit később, ha szeretnénk, hogy elszaladhatunk ügyet intézni napközben, és ha úgy esik jól, végezhetjük az elmélyült munkát este. Ez a fajta szabadság a legtöbb emberre inspiráló hatással bírt.

Hogyan tudjuk mindezeket a jó dolgokat megtartani?

Be kell lássuk, hogy le kell lassulni egy kicsit. A túlhajszoltság, a stressz nem előre lendíti a cég teljesítményét, sokkal inkább visszaveti azt. Nem csak a Z generáció számára fontos a munka-magánélet egyensúlya, most bebizonyosodott, hogy mindenkinek igénye van arra, hogy a magánéletére is kellő időt fordíthasson.

A feltöltődésre képes, kiegyensúlyozott munkavállaló a feladatait és jobban látja el, hatékonyabb és kreatívabb munkavégzésre képes, ami összességében a cég számára is jövedelmező. Ösztönözni kell a kreatív, új ötletek bevezetését, és minél inkább elrugaszkodni a bevett, “azért csináljuk így, mert mindig így csináltuk” rutinoktól.

Cégvezetőként érdemes tehát átgondolni mindazokat az alapelveket, amiket eddig kőbe vésettnek hittünk, és el kell kezdeni más szemmel tekinteni arra, mit érdemes elvárni az alkalmazottaktól, és mit nyerünk azzal, ha túlterheljük őket.

Címkék: