Miért jobb most a diákmunka, mint valaha?

diákmunka adminisztráció z generáció kiszervezett munka

A járvány ideje alatt sok cég rendezkedett be távmunkára, és sokan úgy tervezik, ezt a modellt hosszú távon is megtartják. Sokan emlegetik a hibrid munkavégzést, ami lehetővé teszi, hogy a kollégák személyes találkozása kielégítse azokat a szociális igényeket, amelyek felmerülnek a munkavállalókban, ugyanakkor az is kiderült, hogy az otthoni munkavégzés sok esetben lehet hatékonyabb, kényelmesebb, és költségcsökkentést is hozhat a vállalkozásoknak. Hogyan illeszkedik ebbe a diákmunka?

Diákmunkában hagyományosan olyan feladatokat szoktunk kiszervezni, amelyek nem igényelnek nagy szakértelmet és tapasztalatot. Az az idő azonban már régen elmúlt, amikor a diákok kizárólag rendezvényen kisegítőként, vagy szórólaposztóként jönnek szóba. Az elemzéseket, értékeléseket segítő adminisztratív irodai munka, statisztikák készítése is dolgozni vágyó fiatalokra bízható feladat, amellyel rengeteg terhet levehetünk az alkalmazottakról.

Ha diákmunkát vállaló fiatalokat bízol meg adatgyűjtéssel, statisztikák elkészítésével, azzal rengeteg pénzt spórolhatsz. Ezek a mechanikus feladatok sok időt igénybe vesznek, amelyet a szakértő kollégáid így kreatív munkára fordíthatnak, amelyhez ráadásul rengeteg adat áll majd rendelkezésükre, amiből dolgozhatnak.

Diákmunka esetében problémát szokott jelenteni cégek számára, hogy a diákok nem pont akkor érnek rá, amikor a vállalkozás munkaideje tart – de home office munkában ez teljesen elveszíti a jelentőségét. Ha egy adott határidőre végeztetsz el bizonyos munkát, akkor teljesen mindegy, hogy a diák erre mikor ér rá – nem kell miatta nyitva tartani az irodát.

Ehhez természetesen tervezésre van szükség: a feladat kiosztójának meg kell tudni becsülni, hogy az adott feladat elvégzése mennyi időt vesz majd igénybe – hiszen a diákmunka díjazása óradíjban történik. Ez a teljesítmény alapú gondolkodás azonban szintén a vállalkozás javára válhat: nagyon sok cég esetében lenne óriási szükség arra, hogy a munkaidő alapú gondolkodásról átváltsanak az elvégzett feladat alapján történő gondolkodásra.

Erre már csak azért is nagy szükség van, hiszen egyre elterjedtebb lesz a külsős vállalkozók projekt alapú megbízása – erről már több cikkben is írtam korábban. A Z generációs fiatalok egyre nagyobb arányban akarnak vállalkozóvá válni, több lábon állni, és az alkalmazotti státusz helyett a szabadúszó utat választani. Ehhez pedig a cégeknek is meg kell tanulni alkalmazkodni.

Hosszú távon pedig azért is nyerhetsz a diákmunkával megbízott fiatalok bevonásával a cégedbe, mert ők megismerik a vállalkozásod menetét, működését, és amikor már diplomás munkakeresőként állnak a munkaerőpiacon, jó alapot jelenthetnek a közös munka kialakításához.