Skip to content

Hatékonyabb toborzás VR technológia segítségével?

VR toborzás diákmunka

Az új kollégák betanítása minden vállalat számára kihívást jelent, hiszen időigényes feladat, nagyobb fluktuáció mellett pedig kifejezetten sok energiabefektetést igényel. Sokan a diákmunkás foglalkoztatástól is azért zárkóznak el, mert nem tudják bevállalni a diákok betanítását. Milyen megoldásokat kínál a virtuális valóság?

Sokan panaszkodnak arra, hogy nem találnak hatékony megoldást a feladatok elmagyarázására, a szabályok bemutatására. Az írott anyagot el sem olvassák a jelentkezők, egy videós anyag után pedig rengeteg kérdésük van. Az ilyen helyzetekre jelent meg a virtuális munkahely-bemutató.

Nem csak a munkaadónak jelent könnyebbséget ez a megoldás, de a munkavállaló számára is vonzóbbá teszi a pozíciót. Jobban megismerheti már előre a környezetet, mindezt pedig kényelmesen és a saját tempójában.

A VR segítségével a munkaadók megmutathatják, milyen élmény náluk dolgozni, így „minőségibb” jelentkezők érkeznek hozzájuk, akik már tudják, mire számíthatnak. Így kisebb lesz a lemorzsolódás, és a személyes interjúk is nagyobb hatékonysági aránnyal rendelkeznek.

Ráadásul a munkaadóknak is lehetősége nyílik, hogy egy virtuális közegben akár előre „teszteljék” a jelentkezők bizonyos készségeit. Az automatizáció irányába mutat a toborzás folyamata, hiszen ahogy a technológia egyre fejlettebbé válik és lehetőséget ad az egyre pontosabb működésre, mindenki számára ideális megoldást jelent, amivel idő és energia spórolható meg.

A technológia használata nem áll meg a toborzásnál. Sokszor beszéltünk már róla, hogy a fiatal generáció folyamatosan tanulni szeretne, képezné magát és fejlődne. A virtuális valóság technológia a továbbképzést, oktatást is sokkal könnyebbé teszi a vállalatok számára.

Ez a megoldás kiemelkedően hasznos olyan pozíciók esetén, amit diákmunkában is el lehet látni. Ezek azok a feladatok, ahol nagy számú munkaerőről beszélünk, ráadásul gyakran változik a feladatot ellátók köre is. Különösen a kereskedelemben lehet ennek kiemelt jelentősége. Érdekel, milyen lehetőségeket kínál neked a virtuális valóság technológiája a toborzásban? Tudunk neked segíteni,