Skip to content

Fogy a türelem a nem hatékony munka iránt

hatékony munka

A munkahelyi kultúra átalakítására nem csak a munkavégzés hatékonyabbá tétele miatt van szükség, hanem azért is, mert a munkavállalók türelme fogy a felesleges körökkel szemben. Ha a home office megtanított minket valamire, akkor az az, hogy a fókuszált, félbeszakítás nélkül végzett munkával sokkal eredményesebbekké tudunk válni.

A munkaerőpiacra lépő Z generáció türelmetlenebb a nem hatékony munkafolyamatokkal és a hierarchiával szemben, mint bármelyik másik csoport. A csapatok szigorú alá-fölérendeltsége „laposabbá” válik az ideális működés érdekében.

A vezetői, menedzseri pozícióban lévőktől azt várják el, hogy komplexitásában lássák a projekteket és annak megfelelően határozzák meg az elvégzendő feladatokat. Ezt követően pedig segítsék azok munkáját, akik operatív munkát végeznek, zökkenőmentessé tegyék a folyamatokat.

Segítsék elő azt, hogy ne kelljen egymásra várni. Vetkőzzék azonban le a folyamatos kontrollt, ellenőrzést. Ne hatalomként tekintsenek a vezetői pozícióra, hanem az irányítói feladatot vegyék észre benne.

A felesleges körökkel szemben ugyanis egyre inkább fogy a türelmük. Az azonnaliság, amit digitális bennszülöttként megtapasztaltak, a munkavégzésre is hatással van. Ők tudnak haladni, ha elkezdenek foglalkozni a feladataikkal. Az viszont frusztrálttá teszi őket, ha nem tudnak továbblépni, mert várni kell valaki jóváhagyására.

Klasszikus példája ennek a vállalati e-mail kommunikáció, ahol minden levélnek 10 címzettje van. Miután elküldtem a levelet, nem léphetek tovább, amíg az összes címzett vissza nem jelzett valamit. Ez a hozzáállás a mai napig számos cégnél megtapasztalható, pedig elképesztően lassítja a munkát és nem hatékony.

Sokkal eredményesebben tud működni egy nyitott kommunikációs platform, ahol mindenkinek van hozzáférése ahhoz, hogy mi történik a cégen belül, de a felelősségek jól meghatározottan egy kézben vannak. Ehhez azonban a technológiát is meg kell tanulni ideálisan használni a cégen belül. Nem elég az, hogy bevezetünk néhány digitális platformot, ha ezeket nem tudjuk megfelelően használni. A technológiai eszközöknek nem szabad plusz feladatot jelenteniük, ami csak még egy kört generál a munkafolyamatba – akkor van értelme, ha egyszerűsíti a munkát.

A home office pedig arra is rámutatott, hogy mennyivel hatékonyabban tudjuk végezni megszakítás nélkül a feladatainkat. Bár e-mailen és telefonon elérhetőek vagyunk, ezeket figyelmen kívül tudjuk hagyni – szemben az irodában odasétáló kollégákkal. Az pedig rengeteg időt és energiát vesz igénybe, ha állandóan „kapcsolgatni” kell a koncentráció tárgya között.

Mindezek rámutattak arra, hogy sokkal hatékonyabban is tudjuk a munkánkat végezni, mint amit a hagyományos irodai munkavégzési rutin jelent. Ha pedig egyszer megtapasztaltuk, hogy valamit lehet sokkal jobban is csinálni, akkor nehéz elfogadni a kevésbé hatékony verziót. Ehhez a munkahelyi kultúrának is érdemes lesz adaptálódnia.