Skip to content

Érd el, hogy ne akarjon felmondani

munkavégzés folyamata

A keresett munkakörökben jelentős lehet a fluktuáció, hiszen könnyen talál új munkahelyet az alkalmazott, ha nem elégedett a jelenlegi helyével. Hogyan tudod megakadályozni, hogy fel akarjon mondani?

Sokat beszélünk cégkultúráról és olyan komplex szempontokról, ami azt befolyásolja, jól érzik-e magukat a munkavállalók a cégnél. Ez azonban csak az egyik oldala az elköteleződésnek. Az ideális munkavégzés lehetőségének megteremtése épp ilyen fontos.

A nem jól felépített munkavállalói struktúrában nehéz dolgozni. Amikor körülményes bármit elintézni, akadályokat gördítünk minden egyes lépés elé, nem világosak a feladatok és a felelősségek, a munkavállaló frusztrált lesz. Ez is hozzájárulhat, ha megfogalmazódik a váltás igénye.

Az alkalmazottak folyamatosan 30%-on teljesítenek, ha nem dolgozzuk ki megfelelően a munkafolyamatokat. Szükségtelen akadályokba ütköznek és felesleges köröket futnak, ami elvesztegetése a munkaidejüknek és tudásuknak.

A nem hatékony munkavégzésért így a cég jelentős összegeket fizet ki havonta – amit meg kell spórolni valami máson. Valami olyanon, amire lehet, érdemes lenne költeni. Ha nem használod ki a munkavállalóid teljes kapacitását, az lassítja a “termelékenységet” – legyen szó bármilyen területről. Elesel olyan bevételtől, amit kitermelhetne a vállalat.

Az agilis munkavállaló pedig közben szeretne haladni. Érzi, hogy folyton felesleges megtorpan, ettől pedig frusztrált lesz. A frusztrált munkavállaló pedig felszabaduló idejében elkezdi az álláshirdetéseket böngészni. És könnyen lehet, hogy talál valamit.

Ez könnyen elkerülhető, ha megvizsgálod és felülvizsgálod a jelenlegi folyamatokat. Mire kell figyelni?

1. Vannak-e felesleges akadályok a munka gördülékeny menetében?

Érdemes megvizsgálni a mikrofolyamatokat, hol történik megakadás, ami várakozásra készteti a munkavállalót ahelyett, hogy tovább haladhatna a munkájával. Mikor kell várnia valakinek a jóváhagyására, mielőtt folytathatná a feladatot? Kikerülhető-e ez a várakozás?

Emögött sokszor a túlellenőrzés áll, amikor egy-egy vezető kezén gyakorlatilag mindennek át kell jutnia, mielőtt megvalósulhatna. Többre juthatsz, ha nagyobb bizalmat helyezel a munkavállalóidba. Biztosíts nagyobb önállóságot, és szervezd át a csapat struktúráját, egy nagyfőnök helyett legyen több kisfőnök.

2. Minden feladatnak megvan a felelőse?

Gyakori probléma és rendkívüli módon lelassítja a munkafolyamatokat, amikor nem tisztázott minden feladat esetében, hogy ki a felelőse. Ilyenkor mindenki eggyel tovább löki a felelősséget, és kering a projekt a cégen belül, mikor már rég a megvalósítás szakaszában járhatna.

Érdemes minden projekt és minden feladatkör számára világosan kijelölni a felelősöket. Így az egyes munkavállalók azt is tudják, kihez kell fordulni, a feladat tulajdonosa pedig tisztában van vele, hogy övé kell legyen a döntés, hiszen övé a felelősség.

A meglévő folyamatok felülvizsgálata komplex feladat, és sok esetben érdemes szakember segítségét kérni. A munkavégzés optimalizálásával azonban nem csak a munka hatékonyságát növelheted, de olyan inspiráló közeget is teremthetsz a munkavállalók számára, amelyben örömmel dolgoznak.

Címkék: