Skip to content

z generáció

z generáció toborzás

Így toborozz agilis fiatalokat

Egyre több nehézséget okoz a szakértő munkavállalók alkalmazása. Erre hosszú távon az is megoldást jelent, ha olyan agilis fiatalokat csábítasz a vállalkozásodhoz, akik később kiváló szakemberek lesznek – a kulcs, hogy már pályájuk elején nálad kezdjenek és jól érezzék magukat, hogy ott is maradjanak. Ehhez viszont tudatosan kell keresned azokat, akik tehetségesek és akarnak dolgozni.Tovább olvasom »Így toborozz agilis fiatalokat

z generáció

Milyen munkát keres a Z generáció?

Próbáljuk meg előítéletektől mentesen, egyszerűen a generációs trendek szemüvegén keresztül megnézni, milyen munkát is keres a most munkaerőpiacra lépő fiatalok jelentős része. Mit tartanak fontosnak egy pozíció esetében, milyen elvárásaik vannak. Ezek mindig igazodnak ahhoz, amilyen tapasztalatokat szereztek kamaszként, látva a szüleiket dolgozni, a gazdasági helyzethez, és sok más trend is befolyásolja őket.Tovább olvasom »Milyen munkát keres a Z generáció?

Fogadjuk el, hogy a Z generáció inkább munkanélküli, mint hogy elégedetlen legyen a munkahelyén?

Egy ideje ismert a kettősség, hogy egyszerre van munkaerőhiány és magas munkanélküliség: a logika azt mondaná, ezek ki kellene oltsák egymást. Csakhogy itt egy generáció, aki inkább munkanélküli, mint hogy olyan helyen dolgozzon, amivel elégedetlen.Tovább olvasom »Fogadjuk el, hogy a Z generáció inkább munkanélküli, mint hogy elégedetlen legyen a munkahelyén?

z generáció munkahelyen

Megvan rá az esély, hogy a Z és az Y generáció megtanuljon jól együttműködni?

Mindig arról beszélünk, mennyire felgyorsult a generációk váltása, egyre hamarabb jelennek meg olyan új csoportok, akiket önálló generációként azonosítunk. Életmódban, kulturális érdeklődésben, prioritásokban valójában sokkal kisebb különbség van azonban az Y és a Z generáció között, mint azt gondolnánk – mégis sokszor nehezen dolgoznak együtt a munkahelyen.Tovább olvasom »Megvan rá az esély, hogy a Z és az Y generáció megtanuljon jól együttműködni?

y és ze generáció

Mi az alapvető különbség az Y és a Z generáció között a munkahelyen?

Az Y és a Z generáció képviselői tulajdonképpen ugyanazt akarják a munkahelyen: rugalmas időbeosztást, jobb munka-magánélet egyensúlyt. Mi jelenti az alapvető különbséget? Amikor az Y generáció tagjai annyi idősek voltak, mint most a Z, a válság idején kiemelten fontos lett a munkahely biztonsága: ennek a generációnak a tagjai akár megszállottan is képesek voltak dolgozni, csak hogy megtarthassák a munkahelyüket. Ez a félelem a Z generáció tagjaiban nincs meg.Tovább olvasom »Mi az alapvető különbség az Y és a Z generáció között a munkahelyen?