Skip to content

Betöltetlen pozíciók vetik vissza a cégek hatékony működését

betöltetlen pozíció

Ha valamely pozícióra nincs meg a megfelelő embered, az komplexebb problémát jelent az eredményesség szempontjából, mint elsőre gondolnád. Az adott részfeladat hiányos elvégzése a teljes rendszert érinti. Érdemes ezért prioritásként kezelni a szervezeti struktúra hiányainak feltöltését.

A cégek számára jelentős problémát okoz a megfelelő szakemberek megtalálása. Hosszúra nyúló toborzási folyamatok során igyekeznek megtalálni azt a juttatási csomagot, ami vonzóvá teszi a vállalatot az agilis munkaerő számára, ám a nagy fluktuáció miatt szinte állandóak a betöltetlen pozíciók.

Ez viszont nem csak azt jelenti, hogy az adott területen keletkezik probléma, amit ideiglenesen kezelni kell. A betöltetlen pozíciók az egész rendszerre hatással vannak és rosszul érintik a hatékonyságot. Ha kiesik egy feladat hozzáértő elvégzése, az mások munkáját is befolyásolja. Hiába dolgoznak meglévő alkalmazottaid ugyanolyan hatásfokkal, az eredmény visszafogottabb lesz.

Éppen ezért a szakembert igénylő feladatok betöltésére valóban piacképes fizetést és vonzó feltételeket kell ajánlani. Az ez által okozott megnövekedett kiadást is komplexen kell vizsgálni. Érdemes figyelembe venni azt is, hogy a pozíció nem megfelelő betöltése is plusz költséggel jár: a meglévő munkavállalók munkája kisebb megtérüléssel jár, mint egy jól felépített és működő rendszer esetén.

Ha ennek kigazdálkodása mégsem könnyen megoldható, akkor a munkavállalói struktúra átalakításán is érdemes elgondolkodni. Milyen lehetőségek vannak a munkavégzés optimalizálására úgy, hogy meg tudd fizetni azokat a szakértő munkavállalókat a megfelelő pozíciókban, akik fellendítik a cég működését.

Ilyen esetben mindig érdemes megvizsgálni az alternatív lehetőségeket is a hagyományos alkalmazotti munkavállalói kör mellett. Melyek azok a részfeladatok, amik kiszervezhetők egy, az adott területre specializálódott vállalkozónak? Hogyan tudsz terhet levenni az alkalmazottak válláról diákmunka bevonásával?

A szervezeti struktúra átalakítása során a diákmunka bevonása több szempontból is hasznos. Asszisztensi, adminisztratív feladatok ellátására nagyon kedvező díjon tudsz iskolaszövetkezeten keresztül diákmunkában foglalkoztatni fiatalokat, amivel pénzt takaríthatsz meg. Az általuk elvégzett munkával pedig úgy vehetsz le terhet az alkalmazottak válláról, hogy ez is egy olyan vonzó szempont lehet a toborzás során, ami hozzád csábíthatja a szakértő, agilis munkavállalókat. Érdekel, hogyan tudnád átalakítani a saját céged szervezeti struktúráját diákmunka bevonásával? Szívesen segítek, keress meg >>