Skip to content

Amit a dolgozni vágyó diákok igazán keresnek

diákmunka

Nyáron neked is különösen sokat segíthet, ha a munkaerőhiányt diákmunkában dolgozó fiatalokkal enyhíted. Mivel a kedvező foglalkoztatási forma iránt óriási a kereslet, nem árt, ha tisztában vagy vele, mire vágynak a nyári munkát kereső fiatalok. Így vonzó lehetőséget kínálhatsz nekik, és hozzád fognak jelentkezni.

A diákmunka hatékony megoldást jelenthet a munkaerőhiánnyal való küzdelemben, ráadásul hosszú távon is kifizetődő. Azok a fiatalok, akik tanulóként nálad kezdenek dolgozni, akár hosszú távra is tervezhetnek majd a cégnél, ezáltal a toborzási feladatok terhét is csökkentheted.

Diákmunkában két fő feladattípus ellátása jellemző: az egyik a nagy számú munkavállalót igénylő, szaktudás nélkül is végezhető feladatok köre, mint a gyorséttermi munka vagy az árufeltöltés, illetve nyáron a szezonális, akár rendezvényekhez kötődő feladatok. A másik irány pedig azon munkák köre, amelyek már egy szakterülethez kapcsolódnak, de nem kívánnak olyan jelentős szakma tapasztalatot. Ilyenek az asszisztensi, adminisztrációs feladatok.

A fiatalok, amikor diákmunkát keresnek, elsődlegesen természetesen a pénzkereset által motiválva teszik ezt. Mégis, ha már egyszer csinálnak valamit, szeretnének tudni azonosulni ezzel a tevékenységgel. Ezért a legfontosabb szempont, amit figyelembe vesznek, hogy találjanak értelmet a munkában, amit végeznek.

Ha tehát ki tudod hangsúlyozni, hogy miért jelentős a cég számára az a munka, amit ők megcsinálnak, és hogyan illeszkedik a vállalkozás tevékenységébe, máris jobban felkelted a munka iránt az érdeklődést, és motiváltabban, agilisebben is dolgoznak majd a fiatalok, amikor már ott vannak.

A másik jelentős szempont a korrekt bánásmód és a rugalmasság. Őket már nem jellemzi az a hozzáállás, hogy bármit tolerálnak egy munkaadótól – odébb fognak állni, ha elégedetlenek. Ezen lehet gondolkodni, hogy jó-e vagy sem, a lényegen nem változtat. Munkaadóként te vagy versenyben a fiatal munkaerő nyújtotta lehetőségekért, így alkalmazkodnod kell az elvárásaikhoz.

Ha olyan munkát és céges környezetet kínálsz, ami vonzó a fiatalok számára, akkor diákmunkában dolgozó fiatalokkal rengeteg feladat elvégzését biztosíthatod. Fiatal, agilis munkaerőt kapcsolsz be a vállalkozás működésébe, aminek hosszú távon is rengeteg előnye van. Ha diákmunkában foglalkoztatáson gondolkozol, keress bátran >>