A Z generáció munka-magánélet egyensúlya a legrosszabb

munka magánélet egyensúly

Neurotikus társadalomban élünk, ahol a telefonunkon keresztül állandóan elérhetőek vagyunk – a munkaadóink számára is. A vezetők tudják, hogy az alkalmazott értesítést kap az új e-mailről, de sokan különböző chat-alkalmazásokon keresztül is adnak feladatot. Nem alakult ki etikett ennek kezelésére, az elvárásoknak megfelelni akaró alkalmazott este 10-kor is munkahelyi e-mailt olvas. Ez pedig odáig vezetett, hogy a kutatások szerint a Z generáció munka-magánélet egyensúlya a legrosszabb. Hagyd pihenni a téli szünetben a munkavállalóid!

Egy amerikai kutatás szerint a Z generációs fiatalok negyede bűntudatot érez, ha szabadságra megy, és 15%-uk végül a szabadság alatt is foglalkozik munkával. Sokuknak az év végén átlagosan 7 ki nem vett szabadságnapja marad – vagyis ez az a generáció, amelyiknek a legrosszabb a munka és magánélet egyensúlya.

Ez hosszú távon nem vezet jóra, kiégéshez vezet, stresszt okoz. A probléma az, hogy ezt sokszor a munkaadók is erősítik, amikor jelzik az alkalmazottak felé, hogy elvárják tőlük: valamilyen formában azért elérhetőek legyenek a szabadságuk alatt is. Ezért aztán ránéz a munkahelyi e-mailekre legalább egyszer egy nap, de ha már elolvassa, el is kezd vele foglalkozni – így pedig nem lehet pihenni.

A mentális egészségünk megőrzése érdekében szükségünk van olyan pihenésekre, amikor teljesen kikapcsolunk, nem foglalkozunk a munkahelyi feladatainkkal. Így tudunk feltöltődni, és így tudjuk biztosítani, hogy amikor viszont dolgozunk, akkor koncentráltan, jól teljesítsünk. Amikor nem volt mobiltelefon, nem látta mindenki otthon is a munkahelyi e-mailjeit, a vezetők nem szaladgáltak állandóan az alkalmazottak otthonába, hogy utolérjék őket egy kérdéssel. Persze felgyorsult azóta a világ, de ehhez a “mindent most, azonnal” tempóhoz az idegrendszerünk nem tanult meg alkalmazkodni.

Vezetőként ezért a te felelősséged is, hogy megteremtsd azt a munkahelyi kultúrát, ahol mindenki nyugodtan el mer menni pihenni, ahol nem félnek, hogy a kollégáik megítélik majd őket, amiért “már megint szabadságon vannak” (az említett kutatásban a fiatalok 24%-a ezt érzi), mintha ez legalábbis lógás lenne.

A téli ünnepek előtt ezért arra bíztatok mindenkit: ne küldözgessen e-maileket az alkalmazottainak. Hagyd őket pihenni, sőt: ne dolgozz te sem. Hosszú távon kifizetődik, ha néha kikapcsolunk, pihenünk, és feltöltődünk, mielőtt teljesen neurotikussá válunk.

Forrás: businessinsider