Skip to content

A diákmunkát végző fiatalok később is jobban keresnek

diákmunka

A diákmunkával nem csak a saját cégednek teszel jót, de annak a fiatalnak is segítesz, akit foglalkoztatsz. Azok a fiatalok ugyanis, akik már iskola mellett is dolgoznak, később jellemzően jobb állásokban tudnak elhelyezkedni, többet keresnek. Ennek számos oka van.

Az egyik legalapvetőbb természetesen az a tapasztalat, amit a munka során szereznek, és ami kvalifikáltabb jelentkezővé teszi őket egy-egy állásjelentkezés során akkor, amikor már megszerezték a diplomájukat. A másik pedig azoknak a soft skill-eknek az elsajátítása, mint az időkezelés, a jó kommunikációs készség, amivel a friss diplomások tapasztalat nélkül még nem, de tapasztalattal már rendelkeznek.

Az is egyértelműen látszik, hogy azok a fiatalok, akik már a tanulmányaik alatt is dolgoznak, jobban látják a jó végzettség és a megszerzett tudás értékét, ezért jobban teljesítenek akár gimnáziumban, akár az egyetemen. Látják, hogy a megszerezhető tudással lehetőségek nyílnak meg előttük, és ezt igyekeznek kihasználni. Nagyobb hangsúlyt fektetnek a tanulásra, a kapcsolatépítésre az egyetemen, ami később ahhoz vezet, hogy a diploma megszerezése után jobb álláslehetőségek állnak előttük.

Pályakezdőként, kapcsolatok nélkül elhelyezkedni nagyon nehéz. Ugyanakkor te is biztos tudod, ha már foglalkoztattál diákmunkában fiatalokat, hogy egy ilyen munkaviszony esetén a munkavállalónak sokkal kisebb elvárásai vannak, mint amikor alkalmazotti pozícióra interjúztat valakit. Ezáltal a diákmunkán keresztül a fiataloknak könnyebb bekerülniük a céges világba, ahol sokat tanulhatnak, és olyan tapasztalat és tudás birtokába kerülnek, amivel már vonzó munkavállalók lesznek akkor is, amikor már nem diákmunkára meghirdetett pozícióra jelentkeznek.

Miért lehet ez fontos neked? Nos, egyrészt nyilvánvaló, hogy diákmunkában foglalkoztatott fiatalok segítségével nagyon sok pénzt takaríthatsz meg a vállalkozásod számára. Sokkal kedvezőbb feltételek mellett tudod egy iskolaszövetkezeten keresztül foglalkoztatni a dolgozni akaró fiatalokat, kedvezőbb adózási feltételekkel. Asszisztensi, adminisztrációs feladatokat lehet rájuk bízni, amivel rengeteg terhet veszel le az alkalmazottaid válláról. Ezzel párhuzamosan pedig segítesz annak a fiatal korosztálynak, aki valóban agilis és dolgozni akar. Olyan lehetőséget adsz a kezébe, ami jelentősen megkönnyíti az elindulást számára. Így tehát mindkét fél jól jár.

Ha nem tudod, nálad milyen pozícióban, hogyan lehetne diákmunkában fiatalokat bevonni,

Címkék: