A diákmunka előnyei a munkaadó nézőpontjából

A diákmunka előnyei a munkaadó nézőpontjából

Alkalmazzunk-e az irodában diákokat bizonyos feladatok ellátására? Profitálhat abból hosszú távon a vállalat? A válasz egyértelműen igen – mondok is 5 érvet ennek alátámasztására.

1. Költségkímélő megoldás

Az egyik legfontosabb szempont, hogy egy tanulónak sokkal alacsonyabb órabért kell fizetni, mint a végzettséggel rendelkező munkaerőnek, ezért költséghatékony megoldás a diákok foglalkoztatása. Természetesen nem rendelkeznek azzal a szaktudással sem, de tudjuk, hogy minden területen vannak mechanikus, előkészítő feladatok: sokkal jobban jövünk ki, ha ezek elvégzésére nem a szakember drága óradíját fizetjük ki.

2. Közülük kerülhet ki a későbbi kiváló alkalmazott

Megspórolhatjuk az állásinterjúztatás, próbaidő rengeteg energiát felemésztő köreit, ha olyan diákot találunk, aki agilis munkaerőnek bizonyul és később szívesen helyezkedik el nálunk. Ekkor már ismeri a cég működését, átlátja a feladatokat, így gyakorlatilag be sem kell tanítani, máris el tud látni egy komolyabb feladatot.

3. Új ötleteket hoz a cégbe

Egy cégen belül az állandó csapatnak rengeteg előnye van, ugyanakkor elkerülhetetlen az is, hogy ugyanazok az emberek ugyanazokat a gondolati köröket futják le újra és újra. Megújulást, friss észrevételeket és egészen új nézőpontot hozhat egy szakmai tapasztalatok nélkül érkező diák – ami új ötleteket adhat alkalmazottaidnak. Ez mindenképpen inspirálóan hat a légkörre.

4. Nagyon érti a technológiát

Nem kell részletezni, hogy a Z generáció tagjai milyen technológiai tudással rendelkeznek, ami gyorsabbá és hatékonyabbá teheti a munkájukat – ráadásul még ők is taníthatnak valamit az alkalmazottaidnak. Könnyen tanulnak meg új dolgokat, ezért gyorsan megértik a feladatot, amit adsz nekik.

5. Nem vár el tőled mindent

Rugalmasabb munkaidőben is megállapodhatsz vele, hiszen sokkal kevesebb kötöttséggel rendelkezik, mint a felnőtt munkaerő. Mivel újonc, nem követeli meg a tapasztalatának kijáró tiszteletet, könnyű vele együtt dolgozni. Nem a pozíciók és prémiumok bűvkörében él, még csak most kezdi felfedezni a munka világát, és örül, hogy dolgozhat.

Látsz benne lehetőséget, hogy diákokkal végeztess el bizonyos feladatokat? A MultiJob segít kiválasztani azokat a diákokat, akikkel a legjobb eredményt érheted el a cégedben! Nézd meg, mit kínálunk >>

Címkék: