Skip to content

5 tipp vezetőknek az ünnepi időszakra

vezetői tippek

Már írtam arról, hogy a Z generáció teljesít a legrosszabbul, ami a munka-magánélet egyensúlyát illeti, stresszelnek amiatt, hogy kimaradnak a munkából, és a szabadságuk alatt is dolgoznak. És te vezetőként megfelelően kezeled ezt az időszakot?

1. Ebben az évben legyél megengedőbb

Ez az év mindannyiunk életében változásokat hozott, mind a munkában, mind a szabadidő eltöltésében. Sokan nehezebben alkalmazkodnak a változásokhoz, ezért most különösen nagy szükségük van a pihenésre. Vedd ezt figyelembe, hiszen mindenkinek nagy szüksége van a feltöltődésre.

2. Tervezz előre

Tervezd meg, mi az, amit decemberben mindenképp meg kell valósítani, és ezt időben kommunikáld az alkalmazottaid felé. Fontos, hogy ők is lássák előre, hogyan kell beosztaniuk az idejüket, hogy aztán gondtalanul mehessenek el a téli szabadságra.

3. Legyél rugalmas

Akármennyire is tervezel, váratlan események közbe fognak jönni. Ezeken te se stresszelj be, kezeld őket rugalmasan, és mutass hajlandóságot, hogy visszavégy az elvárásaidból.

4. Ne vidd túlzásba az évértékelést

A december az év végi beszámolók és végeláthatatlan – online – megbeszélések sora. Az összegzések, a számok természetesen hasznosak, fontos levonni a következtetéseket, sőt, most talán még komplexebb is ez, hiszen az idei év üzleti szempontból is jelentősen különbözött a megszokottól. Arra viszont vigyázz, hogy ne terheld túl a kollégáid a táblázatok, összehasonlítások, elemzések készítésével, különösen azért, mert pont hogy az év különlegesség miatt nem nagyon lehet messzemenő következtetéseket levonni belőle.

5. Legyél türelmes

Gondolj arra, hogy az idei ünnepi időszak sok munkavállalódat kihívások elé állíthatja: mivel vigyáznak egymásra, talán nem tud úgy összejönni a család, mint szokott. Ez feszültséget okoz, minél közelebb vannak az ünnepek, annál erősebb lehet a rosszkedv egy-egy kollégádban. Légy velük türelmes és vezetőként igyekezz támogatni őket!

Címkék: