4 napos munkahét: út a munkahelyek megmentéséhez?

A járvány időszakában több cég igyekezett úgy megtalálni az arany középutat, hogy kevesebb munkát adott az alkalmazottainak, persze kevesebb pénzért. Mi az erősebb érzés vajon: örülünk a több szabadidőnek, vagy sajnáljuk a kevesebb pénzt?

Hosszú távon is munkahely megmentő- és teremtő lehetőség lehetne a négy napos munkahét bevezetése, a britek kezdtek el most több kutatásban ezzel foglalkozni. Több példa is volt már rá, amikor nehezebb gazdasági helyzetet így kezeltek, és működőképes modellnek bizonyult.

Több munkát jelent vajon ez az egyén szempontjából? Valószínűleg nem, arról is több kutatás szólt már, hogy egy átlagos alkalmazott napi 3 órát tölt hatékony munkavégzéssel. Az eggyel több szabadnap frissebbé tesz, a munkahelyen töltött időt nagyobb hatékonysággal használja ki.

Kiegyensúlyozottabbá válhat a munka-magánélet egyensúly, ha több szabadnap van egy héten, ami az egyre gyorsabb, egyre stresszesebb világban kifejezetten fontos. A kiégés egyre gyakoribb jelenség, ami talán a munkatempó szándékos lassításával elkerülhető lenne.

A cégek pedig sok pénzt megspórolhatnának, ezzel stabilabbá téve a vállalatot. Elkerülhetővé válnának az elbocsátások, így számos munkahely megmenthető maradna.

Rengeteg kérdést felvet, de árulkodó, hogy egyre többször kerül elő a felvetés. Vajon jó megoldás lenne a 4 napos munkahét?