Skip to content

4 lehetőség, amit a VR kínál a toborzás során

VR toborzás

A VR technológia olyan lehetőségeket kínál, amelyek segítségével gyorsabban, kevesebb idő- és energia-ráfordítás mellett szerezhetsz pontosabb képet a jelentkezőkről, választhatod ki és taníthatod be a jelölteket. Lássuk, milyen lehetőségek állnak előtted, ha olyan pozícióról van szó, ahova sok embert keresel és személyük sűrűn változik.

A VR technológia beépítése a toborzás folyamatába még gyerekcipőben jár, de vannak olyan ágazatok, amelyek számára már most rengeteg lehetőséget kínál. Az egyik kiemelt terület az olyan pozíciók, amelyekre nagy számú munkaerő toborzására van szükség, és személyük jellemzően változik, pl. árufeltöltés, raktározás, webshopoknál a csomagolás.

Ilyen esetekben sokszor merül fel a probléma, hogy rengeteg időt és energiát vesz el a folyamatok bemutatása az új érkezőknek, a biztonsági előírások ismertetése, és kezdetben az új munkaerő támogatása, felügyelete. Ezen területeken rengeteget segíthet a VR.

A virtuális valóság segíthet a munkára jelentkezők felmérésében és növelheti a jelentkezői élményt is. Vonzóbbá válhat így az általad kínált pozíció, aminek jelentős szerepe van abban, a jelentkezők elvállalják-e a felkínált munkát, és mennyire lesznek lojálisak.

Nézzük, mire érdemes használni a VR technológiát:

1. Munkakörnyezet bemutatása

Nem kell körbevezetni minden egyes jelöltet, a technológia segítségével önállóan bejárhatja és megismerheti a helyet. Megnézheti, melyik helyiségben milyen munka folyik, kivel lesz kapcsolatban, hol kell mozognia és mit hol talál. Ennek a fajta ismerősségnek a megszerzése magabiztosabbá teszi a jelentkezőt.

2. Jelöltek felmérése

Sokkal összetettebb képet kaphatsz a jelölt személyiségéről, felmérheted a soft skill-eket is, ami segít annak megítélésében, vajon alkalmas lesz-e a jelentkező a csapatban végzett munkára. Azáltal, hogy több mindent megtudsz, mint egy személyes beszélgetésen, jobb döntést hozhatsz a kiválasztás során.

3. Készségek felmérése

Ezzel párhuzamosan a szükséges technikai tudást is sokkal komplexebben tudod felmérni, összevetni a többi jelentkezővel – mindezt kevesebb energiabefektetéssel. Olyan “próbafeladatokat” adhatsz, amihez nincs szükség valódi eszközre, alapanyagra, a virtuális térben bármi elvégezhető és elrontható – következmények nélkül.

4. Feladatkör bemutatása

Azoknak, akiket felveszel, komplex és részletes bemutatót tarthatsz a feladatkörből. Ismét adott a lehetőség, hogy minden kockázat nélkül kipróbáljon minden részfeladatot, és az eredményeket közösen ki lehet elemezni.

Olyan befektetés, ami időben és energiában nagyon rövid távon megtérül. Ha gondolkodsz VR technológia alkalmazásában, tudunk segíteni a kialakításában. Keress meg minket >>

Címkék: